facebook
Wine Admire logo
Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Politica de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Considerăm asigurarea dreptului la protecția datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental Wine Admire , prin urmare vom dedica toate resursele și eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastra in deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protectia datelor” sau “GDPR”), precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul României. Întrucât unul dintre principiile esențiale ale acestui cadru legal îl reprezintă transparența, am pregătit aceast document prin care dorim să vă informăm despre modul în care colectăm, utilizăm, transferăm și protejăm datele dvs cu caracter personal atunci când interacționați cu noi în legătură cu produsele și serviciile noastre, inclusiv prin site-ul nostru web sau prin aplicațiile disponibile pe telefonul mobil.

Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politică de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucram datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidențialitate, motiv pentru care vă rugăm să verificați periodic conținutul acestei Politici de Confidențialitate.

 

Cine suntem și cum ne puteți contacta

Wine Admire este denumirea comercială al SC  Energy Logistic SRL, persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în București, Str. Caporal Ilina 9 , Sector 5, cu număr de ordine în Registrul Comerțului J40/5427/2008, cod unic de înregistrare fiscală RO 23574576 (în continuare Wine Admire sau “noi”). În sensul legislației cu privire la protecția datelor, suntem operator atunci când prelucrăm datele dvs cu caracter personal.

Întrucât suntem întotdeauna deschiși să aflăm opiniile dumneavoastră, precum și să vă furnizăm orice informații suplimentare de care ați putea avea nevoie cu privire la prelucrarea datelor dvs, vă încurajăm să contactați Responsabilul Wine Admire cu protectia datelor la adresa de e-mail data.protection@wineadmire.ro

 

Ce categorii de date cu caracter personal prelucrăm

În general, colectăm datele dvs cu caracter personal direct de la dumneavoastră, astfel încât aveți controlul asupra tipului de informație pe care ne-o oferiti. Cu titlul de exemplu, primim informații de la dvs astfel:

  •   Cand va creați un cont Wine Admire , ne transmiteți: adresa de email, numele și prenumele;
  •   În cadrul paginii dvs personale (Contul meu) din platforma Wine Admire Aveți posibilitatea sa adaugati informații suplimentare, precum: fotografie, genul, nickname, număr telefon mobil, număr telefon fix, data nașterii, nivelul educației, adrese de livrare, adresa alternativa de e-mail, datele cardului bancar etc.;
  •   Când plasați o comandă, ne furnizați informații precum: produsul dorit, numele și prenumele, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plata, număr de telefon, datele cardului bancar etc.

Va oferim și posibilitatea de a va înregistra în platforma Wine Admire prin contul dvs Facebook sau Google. Dacă optati pentru una dintre aceste variante, veți fi directionati catre o pagina administrata de Facebook Inc / Google LLC, unde aceștia vă vor informa cu privire la transferul datelor dvs către Wine Admire . Puteți consulta politicile de confidențialitate Facebook, respectiv Google, folosind următoarele link-uri:

https://www.facebook.com/about/privacy

https://policies.google.com/privacy

Putem, de asemenea, să colectăm și să prelucrăm ulterior anumite informații cu privire la comportamentul dvs în timpul vizitării site-ului nostru web sau a folosirii aplicației smartphone, pentru a vă personaliza experiența online și a va pune la dispoziție oferte adaptate profilului dvs. Vă invităm să aflați mai multe detalii în acest sens prin consultarea secțiunii privitoare la scopurile prelucrării de mai jos.

Pe site-ul nostru web și în aplicația smartphone putem stoca și colecta informații în cookie-uri și tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri.

Nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protectia datelor în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim să colectăm sau să prelucrăm date ale minorilor care nu au Împlinit vârsta de 18 ani.

 

Care sunt scopurile și temeiurile prelucrării

Vom utiliza datele dvs cu caracter personal în următoarele scopuri:

  1. Pentru prestarea serviciilor Wine Admire În beneficiul dvs

Acest scop general poate include, după caz, următoarele:

  •   Crearea și administrarea contului în cadrul platformei Wine Admire ;
  •   Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora;
  •   Soluționarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile sau serviciile achiziționate;
  •   Returnarea produselor conform prevederilor legale;
  •   Rambursarea contravalorii  produselor conform prevederilor legale;
  •   Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de răspunsuri la Întrebările dvs cu privire la comenzile dvs sau la bunurile și serviciile Wine Admire .

Prelucrarea datelor dvs pentru aceste scopuri este în cele mai multe cazuri necesara pentru incheierea si executarea unui contract intre Wine Admire și dvs. De asemenea, anumite prelucrări subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislația aplicabilă, inclusiv legislația fiscală și contabilă.

  1. Pentru Îmbunătățirea serviciilor noastre

Ne dorim în permanență să vă oferim cea mai bună experiență de cumpărare online. Pentru aceasta, putem colecta și utiliza anumite informații în legătură cu comportamentul dvs de Cumpărător, vă putem invita să completați chestionare de satisfacție subsecvent finalizării unei comenzi sau putem desfășura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii și cercetări de piață.

Ne întemeiem aceste activități pe interesul nostru legitim de a desfășura activități comerciale, având întotdeauna grijă ca drepturile și libertățile dvs fundamentale să nu fie afectate.

  1. Pentru marketing

Vrem să vă ținem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care vă interesează. În acest sens, vă putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/web push/etc.)  conținând informații generale și tematice, informații cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ați achiziționat, informații cu privire la oferte sau promoții, informații referitoare la produse adaugate in secțiunea “Cont/Coșul meu” sau sectiunea  “Cont/Favorite” sau ati arătat interes să le achiziționați, precum și alte comunicări comerciale cum ar fi cercetari de piață și sondaje de opinie , și putem afișa recomandări personalizate pe site-ul web și în aplicația smartphone. Pentru a vă pune la dispoziție informații de interes pentru dvs, putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dvs de cumpărător (de ex. produsele vizualizate / adăugate în wishlist / achiziționate) pentru a vă crea un profil. Ne asigurăm Întotdeauna că aceste prelucrări se efectuează cu respectarea drepturilor și libertăților dvs, și că deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra dvs și nu vă  afectează similar Într-o măsură semnificativă.

În cele mai multe cazuri, ne întemeiem comunicările de marketing pe consimțământul dvs prealabil. Va puteți răzgândi și retrage consimțământul în orice moment, prin:

  •   Modificarea setarilor din contul de client în secțiunea “Preferințe”;
  •   Accesarea link-ului de dezabonare afișat în cadrul mesajelor pe care le primiți de la noi; 
  •   sau prin contactarea Wine Admire folosind detaliile de contact descrise mai sus.

În anumite situații, ne putem baza activitățile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova și dezvolta activitatea comercială. În orice situație în care folosim informații cu privire la dvs pentru un interes legitim al nostru, avem grijă și luăm toate măsurile necesare pentru ca  drepturile și libertățile dvs fundamentale să nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteți solicita oricând, prin mijloacele descrise mai sus, să oprim prelucrarea datelor dvs cu caracter personal în scop de marketing, urmând să dăm curs cererii dvs.

  1. Pentru apărarea intereselor noastre legitime

Pot exista situații În care vom folosi sau transmite informații pentru a ne proteja drepturile și activitatea comercială. Aceste pot include:

  •   Măsuri de protectie a site-ului web și a utilizatorilor platformei Wine Admire față de atacuri cibernetice:
  •   Măsuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informații către autoritățile publice competente;
  •   Măsuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrări este interesul nostru legitim de a ne apăra activitatea comercială, fiind Înțeles că ne asigurăm că toate măsurile pe care le luăm garantează un echilibru Între interesele noastre și drepturile și libertățile dvs fundamentale.

De asemenea, în anumite cazuri ne întemeiem prelucrarea pe dispoziții legale  cum ar fi obligația de a asigura paza bunurilor si valorilor prevazuta de legislatia aplicabila în aceasta materie.

 

Cat timp pastram datele dvs cu caracter personal

Ca regulă generală, vom stoca datele dvs cu caracter personal cât timp aveți un cont în platforma Wine Admire . Puteți să ne solicitați oricând ștergerea anumitor informații sau Închiderea contului, și vom da curs acestor solicitări, sub rezerva păstrării anumitor informații inclusiv ulterior închiderii contului, în situațiile în care legislația aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun.

 

Cui transmitem datele dvs cu caracter personal

După caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs următoarelor categorii de destinatari:

  •   societăților din cadrul aceluiași grup de societăți ca Wine Admire ;
  •   furnizorilor de servicii de curierat;
  •   furnizorilor de servicii de plată/bancare;
  •   furnizorilor de servicii de marketing / telemarketing;
  •   furnizorilor de servicii de cercetare de piață;
  •   societăților de asigurare;
  •   furnizorilor de servicii IT;
  •   altor societăți cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a bunurilor și serviciilor noastre.

În cazul în care ne revine o obligație legală, sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autoritati publice.

Ne asigurăm că accesul la datele dvs de către terții persoane juridice de drept privat se realizeaza În conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor și confidențialitatea informațiilor, în baza unor contracte Încheiate cu aceștia.

 

În ce țări transferăm datele dvs cu caracter personal

În prezent, stocăm și prelucrăm datele dvs cu caracter personal pe teritoriul României.

Cu toate acestea, este posibil să transferăm anumite date ale dvs cu caracter personal unor entități localizate  în Uniunea Europeană sau în afara Uniunii, inclusiv în țări cărora Comisia Europeană nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protectie a datelor cu caracter personal.

Vom lua întotdeauna măsuri pentru a ne asigura că orice transfer internațional de date cu caracter personal este gestionat cu atenție cu scopul de a va proteja drepturile și interesele. Transferurile către furnizorii de servicii și alte părți terțe vor fi Întotdeauna protejate prin angajamente contractuale și, după caz, prin alte garanții, cum ar fi clauzele contractuale standard emise de Comisia Europeană sau schemele de certificare, precum Scutul de confidențialitate pentru protecția datelor cu caracter personal transferate din interiorul UE către Statele Unite ale Americii.

Ne puteți contacta oricând, folosind detaliile de contact expuse mai sus, pentru a afla mai multe informații despre țările În care transferăm datele dvs, precum și garanțiile pe care le-am pus în aplicare cu privire la aceste transferuri.

 

Cum protejăm securitatea datelor dvs cu caracter personal

Ne angajăm să asigurăm securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

Transmisia datelor dvs cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultima generatie  să le stocăm pe servere securizate, asigurând în același timp redundanța datelor.

Pentru efectuarea plăților folosim serviciile procesatorului de plati PayU. Orice informații privitoare la plăți sunt criptate, folosind tehnologia HTTPS cu criptare TLS 1.2.

În ciuda măsurilor luate pentru a proteja datele dvs cu caracter personal, vă atragem atenția că transmiterea informațiilor prin Internet, în general, sau prin intermediul altor rețele publice, nu este complet sigură, existând riscul ca datele sa fie văzute şi utilizate de către terțe părți neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilități ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

 

Ce drepturi aveți

Regulamentul general privind protecția datelor vă recunoaște o serie drepturi În legătură cu datele dvs. cu caracter personal. Puteți solicita accesul la datele dvs., corectarea oricăror greșeli din fișierele noastre și/sau va puteți opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. De asemenea, va puteți exercita dreptul de a vă plânge autorității de supraveghere competente sau de a vă adresa justiției. După caz, puteți beneficia și de dreptul de a solicita ștergerea datelor dvs. cu caracter personal, dreptul la restrictionarea prelucrării datelor dvs. și dreptul la portabilitatea datelor.

Mai multe informații despre fiecare dintre aceste drepturi pot fi obținute prin consultarea tabelului prezentat mai jos.

Pentru a vă putea exercita drepturile, ne puteți contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Va rugam sa retineti următoarele aspecte dacă doriți să vă exercitați aceste drepturi:

Identitate.

Luăm în serios confidențialitatea tuturor înregistrărilor care conțin date cu caracter personal. Din acest motiv, va rugam sa ne transmiteți cererile dvs cu privire la astfel de Înregistrări folosind adresa de e-mail aferentă contului Wine Admire . În caz contrar, ne rezervam dreptul de a vă verifica identitatea prin solicitarea de informații suplimentare care au ca scop confirmarea identității dvs.

Onorarii.

Nu vom solicita o taxă  pentru a vă exercita vreun drept în ceea ce privește datele dvs. cu caracter personal, cu excepția cazului În care solicitarea dvs. de acces la informații este nefondată, respectiv repetitivă sau excesivă, caz în care vom percepe o sumă rezonabilă În asemenea circumstanțe.  Vă vom informa despre orice onorarii aplicate înainte de a vă soluționa cererea.

Durata de răspuns.

Ne propunem să răspundem la orice solicitări valide în termen de maximum o luna, cu excepția cazului În care acest lucru este deosebit de complicat sau dacă ați făcut mai multe solicitări, caz În care urmează sa răspundem În termen de maximum doua luni. Vă vom anunța dacă vom avea nevoie de mai mult de o luna. S-ar putea să vă întrebăm dacă puteți să ne spuneți exact ce doriți să primiți sau ce anume vă îngrijorează. Acest lucru ne va ajuta sa acționăm mai repede și să scurtăm timpul de răspuns la solicitarea dvs.

Drepturile terțelor părți.

Nu trebuie să respectăm o cerere în cazul în care ar afecta în mod negativ drepturile și libertățile altor persoane vizate.

Drepturi vizate    

Accesul  

 Puteți sa ne cereți:    

  •   să confirmăm dacă vă prelucrăm datele cu caracter personal;
  •   să vă punem la dispoziție o copie a acestor date;
  •   să vă oferim alte informații despre datele dvs. cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgăm, dacă le transferăm în străinătate și cum le protejăm, cât timp le păstrăm, ce drepturi aveți, cum puteți face o plângere, de unde am obținut datele dvs., În măsura în care informațiile nu v-au fost deja furnizate prin aceasta informare.

Rectificarea    

Ne puteți cere sa rectificăm sau să completăm datele dvs cu caracter personal inexacte sau incomplete.

Este posibil sa încercăm să verificăm exactitatea datelor înainte de rectificarea acestora.

Ștergerea datelor    

Ne puteți cere să vă ștergem datele cu caracter personal, dar numai în cazul în care:  

  •   acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate; sau
  •   v-ați retras consimțământul (în cazul în care prelucrarea datelor se baza pe consimțământ); sau
  •   dați curs unui drept legal de a vă opune; sau
  •   acestea au fost prelucrate ilegal; sau
  •   ne revine o obligație legală în acest sens.  

Nu avem obligația de a ne conforma solicitării dvs. de ștergere a datelor dvs. cu caracter personal în cazul în care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesară:   

  •   pentru respectarea unei obligații legale; sau
  •   pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.      

 Există anumite alte circumstanțe în care nu suntem obligați să respectăm solicitarea dvs. de ștergere a datelor, deși acestea două sunt cele mai probabile circumstanțe în  care v-am putea refuza această solicitare

Sa aveți  în vedere că, înaintea exercitării acestui drept, să vă descarcati din contul Wine Admire și să vă salvați toate documentele aferente comenzilor efectuate de la Wine Admire , indiferent dacă facturarea s-a efectuat către dvs sau către o altă persoană fizică sau juridică (cum ar fi: facturile, certificatele de garanție). În cazul în care nu efectuați acest demers înainte de a vă exercita dreptul de ștergere, veți pierde toate aceste documente iar Wine Admire va fi în imposibilitate de a vi le pune la dispoziție, după caz, deoarece procesul de ștergere a datelor, respectiv a contului Wine Admire , cu toate datele și documentele aferente acestuia, este un proces ireversibil.

Restrictionarea prelucrării datelor  

 Ne puteți cere să restricționam prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai în cazul în care:    

  •   acuratețea lor este contestată (a se vedea secțiunea de rectificare), pentru a ne permite să verificăm acuratețea acestora; sau
  •   prelucrarea este ilegală, dar nu doriți ca datele sa fie șterse; sau
  •   acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar dvs aveți nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apăra un drept în instanță; sau
  •   v-ați exercitat dreptul de a vă opune, iar verificarea dacă drepturile noastre prevalează este în desfășurare.  

Putem continua sa folosim datele dvs. cu caracter personal în urma unei solicitări de restricționare, în cazul în care:  

  •   avem consimțământul dvs.; sau
  •   pentru a constata, exercita sau asigura apărarea unui drept în instanță; sau
  •   pentru a proteja drepturile Wine Admire sau ale altei persoane fizice sau juridice.

Portabilitatea datelor    

Ne puteți cere să vă furnizăm datele cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat, sau puteți solicita ca acesta sa fie „portat” direct către un alt operator de date, dar în fiecare caz numai dacă:    

  •   prelucrarea se bazează pe consimțământul dvs. sau pe Încheierea sau executarea unui contract cu dvs; și
  •   prelucrarea se face prin mijloace automate.

Opoziția    

Va puteți opune în orice moment, din motive legate de situația particulară  în care vă aflați, prelucrării datelor dvs. cu caracter personal în temeiul interesului nostru legitim, în cazul în care considerați că drepturile și libertățile dvs. fundamentale prevalează față de acest interes.

De asemenea, vă puteți opune oricând prelucrării datelor dvs în scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fără a invoca vreun motiv, caz în care vom Înceta în cel mai scurt timp posibil această prelucrare.

Luarea de decizii automate  

 Puteți cere sa nu faceți obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, dar numai atunci cand decizia respectiva:  

  •   produce efecte juridice cu privire la dvs; sau
  •   vă  afectează în alt mod similar și într-o măsură semnificativă.

Acest drept nu se aplică în cazul în  care decizia la care s-a ajuns în urma luării automate a deciziilor:     

  •   ne este necesara pentru a încheia sau a derula un contract cu dvs.;
  •   este autorizată prin lege și există garanții adecvate pentru drepturile și libertățile dvs; sau
  •   se bazează pe consimțământul dvs explicit.

Plangeri    

Aveți dreptul să depuneți o plângere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. În România, datele de contact ale autoritatii de supraveghere pentru protecția datelor sunt următoarele:

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, București, Romania

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;

E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

Fără a vă afecta dreptul dvs de a contacta în orice moment autoritatea de supraveghere, va rugam sa ne contactați în prealabil, și vă promitem ca vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problema pe cale amiabila.   

Reamintim faptul ca puteți contacta în orice moment Responsabilul Wine Admire cu protecția datelor prin transmiterea solicitării dvs prin oricare dintre următoarele modalități:

¬    prin e-mail la adresa: data.protection@wineadmire.ro 

WineAdmire este un magazin online specializat de vinuri și ca să îl accesați trebuie să aveți vârsta minimă de 18 ani.
Oare, ați împlinit vârsta de 18 ani?