Vin Rosu, Gitana Winery, Rosu de Gitana, 0.75l
35,00 RONDisponibil pt abonareRoșu de Gitana este un vin în apogeul purităţii absolute a gustului de struguri pârguiţi pe blândele coline ale Moldovei. Este un vin tânăr, limpede, de un roșu rubiniu intens. Este bogat în arome, predominante fiind cele de mure și marochin. Are un gust intens, structurat, cu taninuri moi.
Meniul culinar poate include aperitive sau cu preparate ușoare din pește și carne albă, fiind perfect cu brânzeturi lejere sau ușor maturate.
Vin Rosu, Serve, Rezerva Contelui Rosu, 0.75l
41,00 RONDisponibil pt abonareVin de culoare roșu rubiniu intens, realizat din soiurile Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon. Nasul resimte note de fructe roșii , mure, vișine coapte, stafide , vanilie, iar gustul redă arome de fructe roșii, gustul fiind catifelat, cu taninuri moi şi aciditate ce susține perfect corpul vinului. Final fiind lung și persistent.
Meniul culinar poate include carne de porc la grătar, brânzeturi maturate, salată asiatică cu vită.
Vin Rosu, Rasova La Plage Roșu, 0.75l
42,50 RONDisponibil pt abonareVin roșu care face cinste podgoriilor Murfatlar este Rasova La Plage Roșu. Cupajul dintre Cabernet Sauvignon 43%, Pinot Noir 23%, Fetească Neagră 20%, Syrah 12% redă vinului un profil aromatic plin de fructe negre, însă atletic, prietenos , condimentat dar intens. Aromatic, combină nuanțele jucăușe de fructe roșii, coapte și suculente, de mure, coacăze negre și vișine amărui cu tente ușoare de ciocolată, lemn dulce și violete. Gustul catifelat, cărnos și prietenos, amintește de dulceața de vișine, de smochinele coapte și de ciocolata cu lapte. Se bea foarte ușor datorită echilibrului foarte bun dintre aciditatea sa suculentă și taninurile coapte, bine șlefuite. Post gustul este lung, ușor condimentat, fructat și electrizant.
Meniul culinar poate include preparate pe bază de carne roșie precum miel, vită sau barbeque, charcuterie.
Potențialul de învechire fiind de 4-5 ani.
Vin Rosu, Familia Vlădoi, Ravak Rosu, 0.75l
43,00 RONDisponibil pt abonareRoșu este un vin roșu sec, lejer, ce se adresează iubitorilor de vinuri fructate cu o intensitate aromatica medie si ușor baricate. Olfactiv resimțim fructe roșii amestecate cu arome elegante și intense, iar privind gustul acest vin vin cu profil aromatic relaxat, tinde să fie proaspăt mulțumită aromelor de fructe, cu taninuri de intensitate ușoară spre medie. După fructe roșii singura arome care le concurează este cea de lemn de stejar.
Meniul culinar poate cuprinde preparate pe bază de carne de porc sau friptură de vită marinată în vin și presărată cu puține condimente.
Vin Rosu, Casa Relvas, Madxa Tinto 2019, 0.75l
43,00 RONDisponibil pt abonareMadxa Tinto 2019 este vinul roșu rubiniu cu reflexe violete, ce redă o aromă intensă de fructe roșii și fructe sălbatice bine integrate cu note condimentate și balsamice.
Gustul său fiind bine integrat și plin. Fructat în gură cu note picante. Taninuri netede și elegante.
Mâncare mediteraneană se asociază perfect în general cu acest vin, dar și paste, miel, carne albă și brânzeturi moi.
2020 a fost un an dificil în Alentejo. Iarna a fost rece și ploioasă, iar primăvara a fost foarte ploioasă multă presiune de la mucegai. Vara a fost totuși caldă și uscată, cu multă apă pe pământ. În timpul maturării, nopțile reci și uscate au permis să păstreze aciditatea și să atingă niveluri maturare fenolică echilibrată.
Vin Rosu, Jelna, Pinot Noir, 0.75l
46,99 RONDisponibil pt abonarePinot Noir poartă pecetea Transilvaniei, ca un blazon al purității. Suculent, catifelat şi rafinat abundă în arome de cireșe şi fructe roșii de pădure și flori primăvăratice.. Redă culoarea Bordeaux deschisa cu tente rubinii Te surprinde gustul cu un atac vibrant, urmat de un corp robust, elegant, mătăsos, ce descoperă arome calde de fructe roșii.
Meniul culinar poate include legume la grill, carne roșie, brânzeturi.
Vin Rosu, Crama Girboiu, Tectonic Feteasca Neagra, 0.75l
48,00 RONDisponibil pt abonareVin roșu sec de culoare Roșu-granat unde resimțim arome impunătoare de mure, coacăze negre și magiun de prune. Aceste arome de vârf se schimbă treptat cu note de condimente uscate / lemnoase, ce amintesc de vanilie, tutun și cuișoare .Feteasca Neagră baricată oferă o corpolență apropiată de cea a soiurilor roșii franceze. Aciditatea fiind medie, iar astringența lăsată de taninuri poate surprinde.
Meniul culinar poate include preparate pe bază de pastramă de berbecuț, mușchi de vită in sos de piper verde, paste Bolognese și gustări cu brânză maturată.
Louis Fourie – Sweet Lullaby
48,00 RONDisponibil pt abonareCuloare rosu-rubiniu deschis, nas de fructe rosii (visine si cirese) si condimete dulci, gust fructat cu arome de piele uda si compot, cu un postgust prelung si echilibrat datoritata taninilor sai fini si rotunzi.
Vin Rosu, Crama Girboiu, Epicentrum Merlot&Cabernet Sauvignon, 0.75l
49,00 RONDisponibil pt abonareVin sec de culoare roşu-rubiniu intens. Cupajul clasic dintre Merlot şi Cabernet Sauvignon , inspirat de stilul Bordeaux, format din arome de fructe roșii şi fructe de livadă. Pe măsură ce vinul este lăsat să respire, buchetul se dezvoltă ca un parfum rafinat, încropit de natură. Gustul oferă o experiență rafinată, fructele roșii se dezvăluie a fi mure, fructele de livadă sunt de fapt prune, coapte, zemoase. Alcoolul este bine integrat, iar tanini, consistenţi. Post gust lung, liniştit, cu aromă de fructe roșii.
Meniul culinar poate include preparate pe bază de carne de porc, fripturi sau amestecuri tocate (cu vită), puțin condimentate, paste cu sosuri la alegere, legume, sau brânzeturi afumate.
Vin Rosu, Poderi dal Nespoli, Fico Grande 2018, 0.75l
50,00 RONDisponibil pt abonareAcest Sangiovese este pur, autentic și ușor de băut. Are o culoare roșu aprins, cu accente violete. Are un buchet bogat, cu arome de fructe roșii, care sunt tipice pentru Sangiovese din această zonă, cum ar fi note de violet și cireșe. Acesta este un vin pentru orice ocazie, cu gustul său proaspăt, fructat și structura medie, datorită taninurilor sale delicate.
Numele este un omagiu adus smochinului mare, care domină una dintre podgoriile deținute de familia Ravaioli.
Meniul culinar poate include Garganelli (paste făioase) cu sos de iepure aromatizat cu fenicul sălbatic, carne albă prăjită, pui la grătar, brânzeturi parțial îmbătrânite.
Vin Rosu – Poderi dal Nespoli – Nespolino 2020
50,00 RONDisponibil pt abonareUn vin foarte bogat în note de cireș, violete dar și ciocolată, ierburi aromatice, rezultând culoarea roșu-rubiniu. Vinul fiind sec cu un gust ușor catifelat dar și corpolent.
Acest vin plăcut are o culoare roșu rubiniu intens și datorită, de asemenea, procesului de îmbătrânire parțială a vinului în baricuri, conferă o senzație moale palatului. Principalele arome de fructe sunt cireșe și violete, tipice Sangiovesei, împreună cu arome de ierburi și ciocolată din Merlot. Uscat și armonios, este un vin bine echilibrat. Două dintre principalele soiuri de struguri roșii sunt folosite pentru a produce Nespolino.
Vinul celebrează Nespoli nu numai prin aromele sale locale, ci și prin combinația cu un soi internațional care aduce rezultate bune pentru zona Romagna. Meniul culinar poate cuprinde ravioli de carne sau cu cârnați picant, carne roșie, brânză matură medie.
Asocieri culinare
Meniul culinar fiind compus din delicatese picante, ravioli, legume la cuptor sau sotate dar și carne roșie și brânzeturi maturate.