facebook
Wine Admire logo

Champagne, strălucirea în paharul de cristal, simbolizează sărbătorile, bucuria și momentele speciale. Acesta bautura nobil are o istorie bogată, un proces de producție complex și o versatilitate remarcabilă în materie de asortare cu mâncare.

Istoria Strălucirii Efervescente: Champagne își are originile în regiunea Champagne din Franța, unde monahii medievali au început să producă vinuri spumante. A devenit rapid popular la curțile regale și a evoluat în băutura iconică de sărbătoare.

Producția Efectuată cu Meticulozitate:

  1. Cultivarea Viei: Strugurii de soiuri precum Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Meunier sunt crescuți cu grijă în regiunea Champagne.
  2. Presare și Fermentare: Strugurii sunt presați cu atenție, iar mustul rezultat este fermentat.
  3. Asamblare: Diferite vinuri de bază sunt asamblate pentru a crea un cupaj distinct.
  4. Adăugarea Licorii de Expediție: Se adaugă un amestec de zahăr și drojdie pentru a declanșa a doua fermentație în sticlă.
  5. Maturarea: Champagne matură în sticle timp de cel puțin 15 luni (și chiar mai mult pentru variantele de calitate superioară).

Diversitatea Asocierilor Culinare:

  1. Brut cu Fructe de Mare: Aromele sale proaspete și aciditatea bine echilibrată fac din Champagne Brut un partener perfect pentru stridiile proaspete sau creveții.
  2. Rosé cu Somon Afumat: Notele de fructe roșii ale șampaniei roz completează delicios somonul afumat.
  3. Blanc de Blancs cu Brânzeturile Ușoare: Champagne Blanc de Blancs, realizat exclusiv din struguri Chardonnay, se potrivește de minune cu brânzeturile ușoare, precum brânza de capră.

Revelion și Toasturi Neîntrerupte: Champagne nu este doar o băutură pentru sărbători; este esența celebrării. În noaptea de Revelion, o sticlă de șampanie deschisă înseamnă un început strălucitor pentru noul an.

Împărtășirea Bucuriei cu Ceilalți: O sticlă de Champagne deschisă este sinonimă cu bucuria împărtășită. De la nunți la promovări, momentele speciale sunt întotdeauna sărbătorite cu șampanie.

Fie că este Brut, Demi-Sec sau Blanc de Blancs, Champagne rămâne băutura preferată a sărbătorilor și un simbol atemporal al bucuriei și optimismului. 🥂✨ #Champagne #Sarbatori #VinSpumant #BucurieInPahar

Lasă un răspuns