facebook
Wine Admire logo
Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Champagne, strălucirea în paharul de cristal, simbolizează sărbătorile, bucuria și momentele speciale. Acesta bautura nobil are o istorie bogată, un proces de producție complex și o versatilitate remarcabilă în materie de asortare cu mâncare.

Istoria Strălucirii Efervescente: Champagne își are originile în regiunea Champagne din Franța, unde monahii medievali au început să producă vinuri spumante. A devenit rapid popular la curțile regale și a evoluat în băutura iconică de sărbătoare.

Producția Efectuată cu Meticulozitate:

  1. Cultivarea Viei: Strugurii de soiuri precum Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Meunier sunt crescuți cu grijă în regiunea Champagne.
  2. Presare și Fermentare: Strugurii sunt presați cu atenție, iar mustul rezultat este fermentat.
  3. Asamblare: Diferite vinuri de bază sunt asamblate pentru a crea un cupaj distinct.
  4. Adăugarea Licorii de Expediție: Se adaugă un amestec de zahăr și drojdie pentru a declanșa a doua fermentație în sticlă.
  5. Maturarea: Champagne matură în sticle timp de cel puțin 15 luni (și chiar mai mult pentru variantele de calitate superioară).

Diversitatea Asocierilor Culinare:

  1. Brut cu Fructe de Mare: Aromele sale proaspete și aciditatea bine echilibrată fac din Champagne Brut un partener perfect pentru stridiile proaspete sau creveții.
  2. Rosé cu Somon Afumat: Notele de fructe roșii ale șampaniei roz completează delicios somonul afumat.
  3. Blanc de Blancs cu Brânzeturile Ușoare: Champagne Blanc de Blancs, realizat exclusiv din struguri Chardonnay, se potrivește de minune cu brânzeturile ușoare, precum brânza de capră.

Revelion și Toasturi Neîntrerupte: Champagne nu este doar o băutură pentru sărbători; este esența celebrării. În noaptea de Revelion, o sticlă de șampanie deschisă înseamnă un început strălucitor pentru noul an.

Împărtășirea Bucuriei cu Ceilalți: O sticlă de Champagne deschisă este sinonimă cu bucuria împărtășită. De la nunți la promovări, momentele speciale sunt întotdeauna sărbătorite cu șampanie.

Fie că este Brut, Demi-Sec sau Blanc de Blancs, Champagne rămâne băutura preferată a sărbătorilor și un simbol atemporal al bucuriei și optimismului. 🥂✨ #Champagne #Sarbatori #VinSpumant #BucurieInPahar

Lasă un răspuns

WineAdmire este un magazin online specializat de vinuri și ca să îl accesați trebuie să aveți vârsta minimă de 18 ani.
Oare, ați împlinit vârsta de 18 ani?