facebook
Wine Admire logo
Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Acest ghid simplu prezintă unele dintre cele mai populare stiluri de vin rosé din întreaga lume. Chiar dacă sunteți mai mult adeptul/a vinurilor roșii sau albe ori vinurile „ îndrăznețe” versus „fructe”, probabil că există un rosé pentru tine!

Vinul rosé se face atunci când sucul de vin roșu este strecurat de pe coajă înainte de a deveni prea închis. Simplu!
Grenache Rosé
Stil: Fructat
Note de degustare: De obicei, o nuanță roșu rubiniu strălucitor, cu note de căpșuni coapte, portocale, hibiscus și uneori cu o notă de ienibahar. Veți găsi că vinurile de Grenache au o aciditate moderată, dar din moment ce majoritatea au destul de multă culoare și corp, veți dori să le serviți reci pentru a le menține savurate.
Asocierea perfectă cu acest vin ar fi o seară de vară și Gyros grecesc la pachet cu tzatziki de mărar.

Sangiovese Rosé
Stil: Fructat
Note de degustare: O culoare roșu-cupru strălucitoare care strălucește în lumină, Sangiovese pare că a fost făcut pentru a fi un vin roze. Note de căpșuni proaspete, pepene verde, trandafiri și piersici galbene completate de aciditate stingătoare.
Câteva Sangiovese rosé au o notă slabă de amar pe final, ceea ce face ca acest vin fructat să aibă un gust plăcut uscat. Serviți rece într-un pahar de vin alb, poate cu un castron de cușcuș marocan și pui. Găsește aici sau aici.

Tempranillo Rosé
Stil: Savuros
Note de degustare: Tempranillo rosé este în creștere în popularitate din regiunea Rioja și din alte părți ale Spaniei. Cu acest stil de rosé, vă puteți aștepta la o nuanță de roz pal și la note erbacee de boabe de piper verde, pepene verde, căpșuni și note de carne care amintesc de puiul prăjit.
Multe Tempranillo rosé din această zonă amestecă, de asemenea, puțin Graciano și Grenache pentru a adăuga note florale la arome. Un pahar de Rioja rosé va clasa orice experiență de camion taco.

Syrah Rosé
Stil: Savuros
Note de degustare: „Metoda Saignée” este folosită în mod obișnuit la prepararea Syrah rosé american, ceea ce înseamnă că va avea culori mai profunde de rubin și note de piper alb, măsline verzi, căpșuni, cireșe și piele de piersică – cu siguranță pe partea funky.
Rosé de Syrah tinde să fie la capătul mai îndrăzneț al spectrului și cel mai bine este servit puțin peste temperatura frigiderului într-un pahar obișnuit de vin roșu. Acesta este un vin surprinzător de bun cu pizza pepperoni sau un bol de chili. Găsești aiciaici și aici.

Cabernet Sauvignon Rosé
Stil: Savuros
Note de degustare: Cabernet rosé are o culoare roșu rubiniu intens, cu arome asemănătoare vinului roșu de ardei gras verde, sos de cireșe, coacăze negre și condimente de piper.
Singura diferență semnificativă este că vinurile rosé Cabernet au de obicei o aciditate sporită, deoarece nu sunt învechite de obicei în stejar. Găsești aiciaiciaiciaici sau aici.

Provence Rosé
Stil: Fructat și slab
Note de degustare: Rosé, din Provence, este rochia neagră a vinurilor roz. Stilul sau proaspat, crocant si uscat este o potrivire magistrala pentru aproape orice fel de mancare; chiar și un burger suculent face partenerul perfect.
Grenache, Cinsault, Syrah și Mourvèdre sunt toate folosite pentru a crea acest rozé pal, roz și pentru a-i oferi arome de căpșuni, pepene verde proaspăt tăiat și petale de trandafir, terminând cu o mineralitate distinctivă, sărată la palat. Găsești aiciaici sau aici.

Mourvèdre Rosé
Stil: Fructat și Floral
Note de degustare: Rosé făcut din Mourvèdre aduce în minte gânduri despre sudul Franței și vinurile frumoase din Bandol. Aceste vinuri, adesea o nuanță de coral palid, sunt mai rotunde și mai pline decât multe alte Roze. Mourvèdre este floral pe nas cu note de violete și petale de trandafir.
La palat, acest struguri poate fi plin de prune roșii, cireșe, ierburi uscate, fum și chiar carne. Mourvèdre face o combinație excelentă la o cină mediteraneană.

Pinot Noir Rosé
Stil: Fructat delicat
Note de degustare: Pinot Noir este o diva de pe pista strugurilor. Fructul este intolerant la orice vreme extremă, este considerat sensibil și temperamental, dar atunci când este cel mai bun, poate face un pahar de vin foarte sexy.
În rosé, Pinot Noir oferă o aciditate strălucitoare și arome moi și subtile de mere, pepene verde, zmeură, căpșuni și piatră umedă. Strugurii pot produce vinuri pământești, dar elegante, reci, crocante și uscate și ar fi încântători cu o salată proaspătă de brânză de capră sau cu o hrănire festivă de crabi pe plajă. Găsești diverse variante precum , aceasta sau aceasta , ori poate găsești ceva pe placul tău aici sau aici .

Rosé-ul și-a reconstruit reputația sa, acum este un vin demn care sigur își caștigă adepți printre iubitorii de vin alb sau roșu.

Nu vă fie teamă să încercați soiuri noi de strugure dar și cupaje noi, sigur o să vă impresionați papilele gustative.

Vă reamintim că aveți posibilitate să vă personalizați singuri abonamentul la vin ( gama de produse fiind disponibile din cele mai cunoscute regiuni ale României și ale lumii).

Încurajăm folosirea produselor din materiale reciclate, iar pachetul Wine Admire este „îmbrăcat” tocmai în acest mod.

Te așteptăm pe site să ne cunoaștem, www.WineAdmire.ro

Un cupaj desăvârșit!sursa www.winefolly.com


Lasă un răspuns

Site under maintenance