facebook
Wine Admire logo
Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Astăzi vă prezentăm cele mai întâlnite tipuri de vin cu care aveți șansa să interacționați cel mai mult, fie că este un wineshop online, un wine shop fizic, restaurant, petreceri … așadar începem cu:

Cabernet Sauvignon
Gust: cireșe negre, coacăze negre, condimente pentru copt și cedru
Stil: Vin roșu plin de corp
Descriere: Cabernet Sauvignon este un strugure roșu corpolent, plantat pentru prima dată în regiunea Bordeaux. Astăzi, este cel mai popular soi de vin din lume!
Vinurile sunt pline de corp, cu taninuri îndrăznețe și un final lung și persistent determinat în principal de nivelurile mai ridicate de alcool și tanin care însoțesc adesea aceste vinuri.
Asociere culinară: Aromele bogate și taninurile fac din Cabernet Sauvignon partenerul perfect pentru alimentele aromate. Cabernet Sauvignon iubește mielul prăjit și grătarul, vita, tocană de vită, porc, iepure, hamburger dar și branzeturi tari precum cheddar si branza tare precum Pecorino.

Syrah
Gust: Afine, prune, tutun, piper negru
Stil: Vin roșu plin de corp
Descriere: Syrah (alias Shiraz) este un vin roșu plin, care este puternic plantat în Valea Ronului din Franța și Australia. Vinurile au arome intense de fructe și taninuri de greutate medie.
Asociere culinară: Gustul masiv al unui Syrah plin de corp se potrivește cel mai bine cu mâncarea îndrăzneață. Syrah iubește mielul prăjit și grătarul la grătar, cartofii și ceapa prăjite, ciupercile la grătar, legume la grătar, tocană de vită, miel, hamburger, cotlete de vițel.

Pinot Noir
Gust: Fructe foarte roșii (cireșe, cireșe negre, merișor, capșune, afine, mure ) și roșu-floral (trandafir), adesea cu note vegetale atrăgătoare de sfeclă, rubarbă sau ciuperci
Stil: Vin rosu mai usor
Descriere: Pinot Noir este un roșu uscat cu corp deschis, care a fost plantat pentru prima dată pe scară largă în Franța. Vinurile au de obicei o aciditate mai mare și un final moale, neted, cu tanin scăzut.
Asociere culinară: Pinot Noir este foarte prietenos cu mâncarea și poate fi asortat cu o mare varietate de feluri de mâncare, în special carne albă la grătar sau prăjită, mezeluri, somon, ton, ciuperci, trufe, risotto cu ciuperci, păsări de curte, rață, gâscă, iepure.

Chardonnay
Gust: citrice galbene, fructe galbene (cum ar fi para galbenă și mărul), fructe tropicale (banana, ananas) și adesea o nota de caramel, vanilie sau note de caramel prăjit
Stil: Vin alb cu corp mediu până la plin.
Descriere: Chardonnay este un vin alb sec, plin, care a fost plantat în cantități mari pentru prima dată în Franța. Când este învechit în stejar, Chardonnay va avea note picante, de bourbon. Un nume comun este Bourgogne Blanc sau White Burgundy.
Asociere culinară Chardonnay este foarte prietenos cu mâncarea. Se asortează bine cu alimente cremoase sau cu unt, precum homar, crab, creveți, pui, porc, ciuperci, franțuzești, sosuri de smântână, brânzeturi moi, cum ar fi brie cu smântână triplă, brânzeturi cu fermitate medie precum Gruyère.

Sauvignon Blanc
Gust: Sauvignon Blanc este cunoscut a fi uscat, proaspăt, aromat și cu arome de fructe.Strugurii copți (regiuni reci) produc arome de tei, grepfrut, mere și agrișă, împreună cu calități de plante precum iarba proaspătă tăiată, frunzele negre și ardeiul verde. Strugurii copți (regiuni calde) adaugă arome de fructe tropicale precum pepene galben, piersici, fructul pasiunii și litchi.
Stil: Vin alb cu corp ușor până la mediu
Descriere: Franța este cunoscută pentru că produce cele mai elegante Sauvignon Blanc din lume. Sauvignon Blanc este cunoscut pentru aromele mari de fructe și plante verzi.
Asociere culinară: Sauvignon Blanc este foarte prietenos cu alimentele, în special cu fructe de mare, alimente picante și legume, pui, porc, vițel, mexican, vietnamez, brânză de capră cu crustă de ierburi, brânzeturi cu nuci. De asemenea, este superb cu mâncare thailandeză și japoneză.

Pinot Gris
Gust: Bomboanele cu lămâie, măr galben, pepene galben, caise și prune sunt arome tipice franceze de Pinot Gris. Urmează miere, flori albe, parfum și condimente.
Stil: Vin alb cu corp ușor
Descriere: Pinot Gris este un strugure alb uscat, cu corp, care este plantat intens în Italia, dar și în Franța și Germania. Vinurile sunt ușoare până la mijlocii și sunt ușor de băut, adesea cu o aromă amară la gust (migdale amare, chinină)
Asociere culinară Pinot Gris francez are o intensitate echilibrată, care se asortează bine cu multe tipuri de alimente. Parfumul se potrivește cu pateul și sosurile cremoase, iar dulceața îl face potrivit atât pentru mâncăruri picante, cât și pentru mâncăruri dulci-acrișoare.

Vă reamintim că aveți posibilitate să vă personalizați singuri abonamentul la vin ( gama de produse fiind disponibile din cele mai cunoscute regiuni ale României și ale lumii).

Încurajăm folosirea produselor din materiale reciclate, iar pachetul Wine Admire este „îmbrăcat” tocmai în acest mod.

Te așteptăm pe site să ne cunoaștem, www.WineAdmire.ro

Un cupaj desăvârșit!

Lasă un răspuns

WineAdmire este un magazin online specializat de vinuri și ca să îl accesați trebuie să aveți vârsta minimă de 18 ani.
Oare, ați împlinit vârsta de 18 ani?