facebook
Wine Admire logo
Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.


Printre falezele Dunării, la Cernavodă, găsim Crama Rasova ce redă o arhitectură minimalistă unde elemente specifice Dobrogei sunt foarte bine reprezentate, poziționare geografică care lasă loc pentru mult mai mult decât viticultură.

Crama Rasova este unică în fiecare detaliu pe care îl are, începând de la arhitectura construcțiilor până la produsul finit, însă acum scopul principal este sa descoperim ce înseamnă Crama Rasova.

Fiind concepută în 2015 pentru a fii mult mai mult decât o cramă, Crama Rasova este și un obiectiv turistic dobrogean modern. Aici regăsim 50 ha cu plantații de viță-de-vie unde este practicată agricultura sustenabilă.

*Funfact: zona unde este poziționată Crama Rasova  reprezintă zona cu cea mai mare perioada de insolație din an, cu peste 2100 ore de soare. Datorită solului aluvionar-nisipos vinurile prezinta o mineralitate crescută  dar și o aciditate buna, iar Dunărea, curenții de aer și Marea Neagra au o influență în ponderea temperaturii, a umidități rezultând astfel un terroir specia

La Cernavodă, într-un loc scăldat de soarele aspru al Dobrogei regăsim practicarea agriculturii sustenabile care presupune optimizarea substanțelor și a tratamentelor naturale pentru a nu distruge biodiversitatea, iar principalele soiuri de struguri cultivate la Rasova sunt Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Syrah, Pinot Noir, Tămâioasa românească, Muscat Ottonel, Fetească neagră, dar și Cabernet Sauvignon și Merlot.

Atenția acordată calității tuturor proceselor din cadrul cramei, redă spre consum vinuri supre-premium, aici regăsim investiția în tehnologie modernă  și oameni dedicați și profesioniști.

Creația finală a Cramei Rasova îți încântă privirea –  astfel că toate colecțiile și etichetele sub Brandul Rasova redau inovație, haide sa înțelegi de ce spunem asta.

Portofoliul Cramei Rasova constă în:

Colecția La Plage – este formată din vinuri proaspete, tinere și fructate, ce îți aduce pe papilele gustative un gust proaspăt iar în suflet o zi de vară caldă cu sunetul valurilor și briza sărată pe piele.  Vinurile din această gamă sunt ușor de înțeles și consumat, cupajele își păstrează stilul de la o recoltă la alta iar etichetele iți sugerează locul de consum și adresabilitatea fiecăruia.

Colecția Sur Mer – este formată din vinuri estivale, prietenoase, fiind inspirate de mare. Acestea scot în evidență mineralitatea salină a solului – relatând o bună tipicitate de soi. Se observă și din design că muza vinului a fost mare, deoarece pe sticlă regăsim năvodul aruncat peste valurile trasate pe fundul sticlei.

Colecția Craft – include 2 vinuri spumante unice și originale obținute prin metoda tradițională cu fermentarea secundară în sticlă și păstrate pe drojdie. Ele redau un gust cremos și savuros, însă proaspăt și extrem de sec. Funfact – ele pot fi savurate limpezi sau tulburi dacă se agită sticla înainte de consum.

Colecția Nud – redă cupaje premium, mizând pe eleganță și impact aromatic . Nud –  se adresează consumatorilor tineri și dinamici ce se identifică cu mineralitatea și eleganța acestor vinuri.

Colecția Imperfect – o importantă operă ce redă pe etichetă poezia „Lecția despre cub” din volumul „Opere Imperfecte”  scris de Nichita Stănescu. Numele colecției a fost ales pentru a pune în lumină calitățile imperfecțiunilor din soiurile autohtone deoarece unde poetul exprimă în cadrul poeziei viziunea despre artă și cum -micile imperfecțiuni – sunt cele care dau personalitate.  Colecția Imperfect  este obținută din soiuri autohtone , realizate cu tehnici de vinificare experimentale.

Colecția Tortuga – vinuri super-premium, elegante, serioase dar și complexe. Această gamă este -vârful de lance – deoarece demonstrează valoarea terroirului dobrogean dar și talentul vinificatorilor.

Colecția Duce Nebunie – reprezintă pasiunea dusă la extrem de fiecare dintre noi – vinurile din aceasta gama fiind vinuri dulci premium.

Crama Rasova redă emoția vizual, sticle atent alese cu un design total aparte, etichete creative cu mesaje care îți pregătesc toate simțurile , iar licoarea în sine te face să realizezi încă o dată că tinerețea fără bătrânețe există și că marea este unică.

P.S În drum spre mare ajungem foarte foarte ușor de pe Autostrada Soarelui din nodul rutier de la Cernavodă la Crama Rasova, în doar 5 minute.

Pentru a face cunoștință cu aceste vinuri te invităm să le descoperi pe www.WineAdmire.ro.

WineAdmireTeam vă urează un cupaj desăvârșit!

Sursa informațiilor Crama Rasova

Lasă un răspuns

WineAdmire este un magazin online specializat de vinuri și ca să îl accesați trebuie să aveți vârsta minimă de 18 ani.
Oare, ați împlinit vârsta de 18 ani?