facebook
Wine Admire logo
Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Crama Petro Vaselo face cinste regiunii Banatului.

Motto-ul cramei fiind „The soul of our soil ” vă invităm să descoperiți grija pentru mediu și vinul ecologic din partea Petro Vaselo.

Compania deține 172 de hectare, dintre care 42 sunt cu viță-de-vie. Aceste vițe de vie au fost cultivate în 2005 și 2009. 

Petro Vaselo deține viță-de-vie certificată ecologic unde strugurii, odată ajunși în pivniță, trec prin două selecții manuale pentru a îndepărta orice mănunchi considerat impropriu. Dexteritatea vinificatorilor joaca un rol fundamental în evoluția de fermentație și rafinare. De-a lungul procesului de producție vinul este tratat în absența oricărui contact cu oxigenul; acest lucru permite să se ajungă  la sfârșitul fermentației fără a adăuga nici un fel de antioxidant.


De ce viticultura ecologică? Rolul viticulturii ecologice este de a produce struguri nealterați de anumite substanțe chimice, mai potriviți metabolismului uman, în deplină corelație cu conservarea și dezvoltarea mediului.

Tot procesul de pregătire a solul este meticulos gândit și efectuat pentru îndeplinirea obiectivului cramei Petro Vaselo acela  de a obține vinuri unice și de calitate. Pentru a deveni ecologică, o podgorie trece printr-o perioadă de conversie, ce durează trei ani, timp în care se folosesc doar tratamente și îngrășăminte naturale. Există protocoale stricte pentru procesul de producerere a vinului ecologic, de la îngrijirea vitei de vie până la etichetă.

Crama este complet subterană fiind proiectată pentru a continua procesul de vinificație cu aceeași abordare din vie.

Categoriile de vin produse sunt Alb de Petro Vaselo, Rose de Petro Vaselo, Negru de Petro Vaselo, Roșu de Petro Vaselo, Otarnița, Maletine, Ovaș, Melgis, PV Gran Cru, PV Orange, PV Winery Edition, Bendis Rose, Bendis Nadir, Kotys, Kotys Millesime –  pe care le regăsiți în cadrul wineshop-ului WineAdmire însă haide să le găsim specificațiile.

De-a lungul timpului tehnologia vinului spumant s-a dezvoltat, astfel că azi vinul spumant se produce prin două metode pe care le regasim si in cadrul colectiilor de la Petro Vaselo

Colecția vinurilor intitulate Sparkling redă consumului

-cunoscutele Bendis Nadir și Bendis Rose produse prin Metoda Charmat , care sunt caracterizate ca fiind spumante mai petrecărețe, fiind prezente in plăcere veselă a vieții.

– dar și Kotys și Kotys Millesime – spumante pentru iubitorii metodei tradiționale de fermentare spumante complexe, elegante și versatile.

Gama de vinuri Alb, RoseRoșu și Negru de Petro Vaselo sunt vinuri proaspete și fructate, un exemplu viu al spiritului nostru de nestăpânit. Vinuri tinere cu un packaging vesel cu elemente florale, menite să facă referire la abordarea ecologică din podgorie.

Vinurile din gama Daring reprezintă sinteza spiritului Petro Vaselo, expresia pură a terroirului nostru, aceste vinuri sunt cu adevărat “the soul of our soil”. Începând cu strugurii, care fermentează pe drojdii sălbatice, și se încheie cu numele vinurilor, numele străvechi al parcelelor de pe care aceștia provin precum MaletineOtarnitaMelgis dar și Ovaș.

Tributul adus de Petro Vaselo îl regăsim în Gama Icon unde vinurile obținute prin procese unice și experimentale de vinificație, care accentuează și mai mult esența pură Petro Vaselo. Vinuri simbolice care sunt un adevărat tribut adus terroir-ului nostru.

Respectul pentru origini a acelor de la Petro Vaselo îl regăsim în produsele lor de calitate și grija pentru mediul înconjurător.

Un cupaj desăvârșit,

#WineAdmireTeam

Sursa PetroVaselo.

Lasă un răspuns

Site under maintenance