facebook
Wine Admire logo
Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Produsele Cramei Jelna le găsiți la WineAdmire.ro, vă invităm să descoperiți Amprenta Transilvaniei.

Satul Jelna din județul Bistrița Năsăud găzduiește crama cu același nume. Crama Jelna este proprietatea familiei Moldovan, o tânără familie de antreprenori care iubesc vinul și cultura acestuia. Astfel ei dețin 26 de hectare de viţă-de-vie, vârsta medie fiind de 5 ani, iar soiurile de struguri pe care le cultivă în zona montană sunt:  Fetească Albă, Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Muscat Otonel . Arealul viticol unde regăsim Crama Jelna este Regiunea Podișului Transilvaniei – Podgoria Lechința.

Dăruința pentru a face lucruri frumoase și de calitate o resimțim și în faptul că cei de la Crama Jelna  creează o experiență cât mai fidelă a locului, dezvoltând sustenabilitatea natural transilvăneană, inițiativă ce o apreciem și promovăm și noi. Abordarea celor de la Jelna cu privire la sustenabilitate este un hibrid între tradiție și inovație.

“Pentru a minimiza utilizarea tractoarelor, aceștia folosesc puterea animalelor, vagoanele și instrumentele trase de cai fiind încă obișnuite în aceste părți. Acești cai sunt hrăniți la rândul lor cu fân local, o mare parte din el tăiat manual și uscat. Îngrășămintele chimice sunt înlocuite cu gunoi de grajd de la fermele locale și stoluri de oi iarna pe podgorie, contribuind la fertilizarea sa organică. În cele din urmă, lanțul de aprovizionare este scurtat prin utilizarea baricilor de stejar din Transilvania și a sticlelor din Moldova vecină.

Crama are flux tehnologic de ultimă ora pentru a putea valorifica recolta la potențialul maxim. Crama este dotată cu echipamente moderne precum prese pneumatice, rezervoare de inox cu temperatura controlata, filtre si instalații de spălat automate și manuale. Importanța care este oferită standardului înalt de calitate o regăsim și al capitolul igiena deoarece sterilizarea chimică și cu aburi a mediului de lucru este prezentă. Crama Jelna dispune și de o zona de maturare a vinului în barrique de lemn, precum și o linie de îmbuteliere automată cu o dublă adiție de gaz inert, pentru a preveni oxidarea nedorită. “ sursa Crama Jelna.

Crama Jelna are disponibile și pachete cu cazare și masă, astfel că evadarea din cotidian este mai ușoară decât credeți.

Descoperim faptul că vinurile Cramei Jelna au primit numeroase medalii la concursuri ce certifică standardul de calitate, reușind să impresioneze atât juriul la nivel național dar și internațional.

Numele vinurilor din Crama Jelna au fost inspirate din povestirile și legendele românești, ale ielelor si sânzienelor, despre care se spune ca ar cutreiera țara în fiecare seara.

Crama Jelna se mândrește cu următoarele game de produse

Vă lăsați imprimați de Amprenta Transilvaniei de la Wine Admire? Aveți posibilitatea de comanda individuală dar și personalizarea unui abonament la vin cu vinurile preferate.

Te așteptăm pe site să ne cunoaștem, www.WineAdmire.ro

Un cupaj desăvârșit !

Lasă un răspuns

WineAdmire este un magazin online specializat de vinuri și ca să îl accesați trebuie să aveți vârsta minimă de 18 ani.
Oare, ați împlinit vârsta de 18 ani?