facebook
Wine Admire logo
Caută
Close this search box.
Caută
Close this search box.

Gitana reprezintă un simbol al confluentei dintre tradiție și modernitate, o întoarcere spre origini, dar în același timp și o privire spre viitor, marcând astfel o etapă importantă în renașterea vinurilor moldovenești.

Crama Gitana deține 360 de hectare de viță-de-vie iar în anul 2020, anul trecut, a atins o producție record de 670.000 de sticle, dintre care 65% din producție ajunge în România, 15% în Rep. Moldova, iar restul în circa 20 de ţări din Europa, Asia şi America.

Afacerile de familie cresc și datorită dragostei, atât între membrii familiei cât și pentru activitatea desfășurată împreună, așa că familia Dulgher produce vinuri de calitate, unice prin gust și aromă recunoscute internațional.

Istoria zbuciumată a Rep.Moldova a avut și asupra cramei o influiența, astfel că deși anul 1953 este anul în care crama se transforma într-o adevărată “ fabrica de vinuri “, în perioada anilor 1985 -1999 s-a desfășurată o campanie masivă de interdicție a alcoolului, așa că moștenirea Gitana are de suferit.

Aproape de începutul secolului XX1 , anul 1999 poate fi considerat un nou început pentru Crama Gitana, familia Dulgher devine proprietar asupra acestei moșteniri unde se depune un efort considerabil  pentru a readuce la viață toată bogăția locului. 

Exista un plan foarte bine pus la punct de rebranding a cramei și o dezvoltare continuă și foarte frumoasă a produselor comercializate. 

Crama a devenit în scurt timp foarte apreciata în Moldova și peste hotare, datorită calității superioare a vinurilor produse aici, iar noi, cei de la WineAdmire, apreciem munca lor și suntem bucuroși că putem promova produse de calitate.

Procesului de vinificație i se acordă importanța binemeritată încă de la culegerea recoltei, până la procesul de vinificare a vinurilor albe și roșii.

Maturarea vinului se face în butoaie de stejar, fiind ultima etapă a procesului de maturare și constă în depozitarea acestuia în baricuri de stejar de Krasnodar, în beciurile cramei, pentru o perioada ce variază între 6 luni și 2 ani. 

Procesul de maturare este un proces continuu astfel că vinurile cu o evoluție frumoasă sunt transportate apoi in barrique-uri franțuzești și americane pentru o perioada de 6-12 luni pentru o maturare desăvârșită.


Plantațiile de viță de vie sunt 3 la număr ce se află într-un microclimat ideal pentru creșterea unor struguri sănătoși. Ca și soiuri cultivate putem enumera  Merlot, Cabernet Sauvignon, Saperavi, Rară Neagră, Riesling de Rhein , Chardonnay, Fetească Regală.

Vinurile obținute denotă calitatea superioară încă de la prima privire,  eticheta fiecărui vin redă detalii greu de trecut cu vederea, certificând calitatea conținutului sticlei. Vă provocăm să descoperiți gamele de vin ale Cramei Gitana pe www.WineAdmire.ro –  care suntem siguri că o să vă cucerească simțurile și o să aveți plăcerea de a vă personaliza dvs propriul abonament de vin.

Vă prezentăm câteva produse din gama largă disponibile pe site-ul WineAdmire.

Gitana Winery -Lupi– este un vin bărbătesc, cu o puternică amprentă de caracter. În acest vin predomină soiul Saperavi în cupaj cu Cabernet Sauvignon şi Merlot maturat timp de doi ani în butoaie de stejar. În podgoriile de unde provin strugurii pentru producerea acestui vin, trăiește o familie mică de lupi, iată de ce am dorit să le dedicăm lor acest vin. Este un vin de culoare roșie. 

Gitana Winery – Mănăstirea Rohrbach -Vizual este un vin limpede cristalin, galben pai. Nasul resimte intens arome de miere, piersica, coaja de portocala și fân proaspăt cosit, flori de camp iar papilele gustative sunt asaltate cu o aciditate și mineralitate intense și un post gust mineral-iodat.

Gitana Winery – La Petite Sophie –  este un vin dedicat micuţei Sophie şi este un vin senzual, seducător, feminin, de culoare aurie, având un gust uşor vanilat, armonios, elegant şi suav ca paşii unei mici balerine. Combinarea a trei soiuri de struguri selecţi (Chardonnay, Fetească Regală şi Riesling) conferă acestui vin un caracter unic şi personal). Puteţi savura vinul „La petite Sophie”, în compania prietenelor dragi, în weekend, la petreceri sau în serile relaxante după zile de muncă.Recomandăm să-l consumaţi cu preparate din fructe de mare, pește și bucate din carne albă.

Gitana Winery – Saperavi – Strugurii sunt recoltaţi manual, iar macerarea are loc în amfore de argilă. În timpul fermentării sunt folosite drojdii indigene, iar după macerare vinul este păstrat în amfore de argilă pentru minimum un an. Aceste operațiuni permit îmbogățirea maximă a vinului cu elemente care să-i asigure o culoarea intensă și o structură echilibrată. Acest vin reda un gust intens și complex, cu note de frișcă rezultate în urma fermentației malolactice în argilă.

Gitana Winery – Autograf Cabernet Sauvignon – este un  limpede, roșu rubiniu intens ce redă aroma intensa de mure, cacao, cafea, cu note de piper negru. Papilele gustative simt un gust plin, echilibrat, cu tentă accentuata de coacăze negre și roșii, taninuri puternice si o astringenta bine temperata.

Gitana Winery – Rosu de Gitana -vin limpede, roșu rubiniu intens fiind bogat in arome, predominante fiind cele de mure si marochin, fiind un vin intens, structurat, cu taninuri moi.

Restul produselor vă invităm să le descoperiți pe site www.WineAdmire.ro .

Vă reamintim că aveți posibilitate să vă personalizați singuri abonamentul la vin ( gama de produse fiind disponibile din cele mai cunoscute regiuni ale României și ale lumii).

Încurajăm folosirea produselor din materiale reciclate, iar pachetul Wine Admire este „îmbrăcat” tocmai în acest mod.

Te așteptăm pe site să ne cunoaștem, www.WineAdmire.ro

Un cupaj desăvârșit !

Sursa Crama Gitana.

Lasă un răspuns

Site under maintenance